Coaching Pentru Comunicare

LINII DE DIALOG (BLOG)

Toate problemele sunt probleme de dialog interior

T

UN EXEMPLU

Problema de time-management: nu ai timp pentru tot ce ai de făcut. Ce îți spui în minte despre asta? Că poți să o rezolvi? Că este imposibil să o rezolvi vreodată? Cum îți răspunzi la întrebările:

  • cât de multă pregătire trebuie să aloc pentru o treabă?
  • cât de bine trebuie făcută?
  • cum știu care este începutul și sfârșitul unei acțiuni?
  • unde mi se duc cele mai multe minute zilnic?
  • câte treburi fac în același timp?
  • ce învăț despre mine din situațiile când am făcut lucruri extraordinare într-o perioadă scurtă de timp?
(mai mult…)

Dialogul este cea mai bună formă de feedback

D

Astăzi, în organizații, feedback-ul se oferă, cere și primește în cadrul unei discuții. That’s wrong!

DIFERENȚIERE

Un dialog diferă de o discuție prin trei premise fundamentale:

  1. în dialog fiecare dintre participanți își suspendă judecățile de valoare față de ceilalți și sunt interesați de explorarea unor idei și opțiuni noi; în discuții scopul este impunerea unei opinii asupra celorlalți
  2. în dialog partenerii se percep pe poziții egale; într-o discuție clasică de feedback, managerul oferă feedback, subalternul primește – de câte ori este valabilă și reciproca?
  3. într-un dialog există un facilitator care păstrează permanent actuale, vizibile și operaționale primele două condiții.

EXEMPLE DE ÎNTREBĂRI ÎNTR-UN DIALOG DE FEEDBACK

(mai mult…)

CE LEGĂTURĂ VEZI ÎNTRE CALITATEA VIEȚII ȘI DIALOGUL TĂU INTERIOR?

C

CONTEXTUL

Umanitatea este azi în mijlocul unor mari prefaceri. Ne simțim din ce în ce mai puțin acasă în mintea noastră, în familiile noastre, în grupurile de prieteni și colegi, în locurile unde muncim și în mijlocul societății.

Turnoverul de personal, șomajul, lipsa de angajament și motivație, războaiele, foametea, gunoiul care ne inundă planeta, sărăcia, bolile, mâncarea care ne îmbolnăvește, măritișul fetelor de 12 ani, nedreptatea socială și toate problemele întreținute de economia mondială sunt toate expresii ale unei proaste comunicări, în primul rând cu sinele nostru si apoi cu ceilalți.

Căile noastre de dialog interior sunt cețoase iar dialogul exterior cu ceilalți este întrerupt. De modul în care te întrebi și te asculți în forul tău interior depinde rezolvarea problemelor. În plus, felul în care comunicăm cu noi înșine se vede în felul în care comunicăm cu ceilalți.

VIZIUNEA DIALOGOS

Schimbarea adevărată se produce prin auto-conștientizarea dialogului interior.

MISIUNEA DIALOGOS

Misiunea Dialogos este aceea de te ajuta să deprinzi obiceiul unei bune comunicări cu sinele și cu ceilalți, să dai la o parte interferențele din comunicarea ta și să-ți regăsești vocea autentică și creatoare.

METODA

Facem coaching și facilităm experiențe de învățare comună la nivel individual și colectiv. 
Ne place să lucrăm cu iubitori de descoperire de sine și cu organizații care urmăresc evoluția și crearea unor climate de învățare. Descoperă mai multe despre metodă aici: Metoda Dialogos.

SERVICII

Când simți urgența unei schimbări a felului în care comunici cu tine și cu ceilalți, hai să dialogăm.

Coaching Pentru Comunicare

George Bragadireanu

De 8 ani coach profesionist de nivel PCC/ ICF și Master Coach NLPt EUCF/ EANLPT, triplu certificat internațional în coaching de business, life, performance, integral și NLPt, cu peste 1.000 de ore de formare și peste 1.000 de ore de practică.

Get in touch

Contactează-mă folosind butoanele de Facebook Messenger și WhatsApp din dreapta paginii sau sună-mă la 0723 32 69 70. Mail-ul meu este bragadireanugeorge@gmail.com.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Anca Bragadireanu

Anca Bragadireanu

Assistant

online

George Bragadireanu

George Bragadireanu

Coach

online