Coaching Pentru Comunicare

DESPRE METODA DIALOGOS

D

Orice formă de dialog înseamnă deschiderea către “celălalt” (celălalt tu sau celălalt partener de dialog extern). Deschiderea se produce atunci când există încredere. Încrederea apare atunci când există cunoaștere și învățare.

Prin urmare, toată metoda Dialogos poate fi rezumată sub forma unui proces în 4 pași, proces care conduce către mai multă cunoaștere de sine și a celuilalt, mai multă încredere, mai multă deschidere, mai mult dialog. Cei 4 pași sunt făcuți prin coaching individual sau de grup/ echipă (facilitare).

De la cunoaștere de sine la încredere la deschidere la dialog = cercul virtuos al evoluției. Când învârtim acest cerc foarte bine, atunci apar nu doar evoluții incremenetale ci și breakthroughs, aha moments și creație disruptivă.

Metoda de coaching

Pasul 1. 360 feedback și feedforward constant și permanent

Pe parcursul oricărei intervenții (coaching sau workshop), deschidem nenumărate bucle de învățare printr-un feedback cât mai complet din mediu.

Natura funcționează astfel, în bucle de feedback sistemic. Oamenii preferă liniile drepte – natura pe cele curbe, cercurile. Un copac își ia feedback-ul din forța vântului, cantitatea de apă din sol, poziția soarelui, apropierea de alți copaci, temperatura din jur – reglându-și astfel creșterea. Un copac de seră nu poate întreține un astfel de “dialog”, de schimb de informații – este mai slab, are imunitatea scăzută, crește firav.

Feedback-ul înseamnă dialog cu mediul (ceilalți oameni, execuția sarcinilor); dialogul înseamnă evoluție, creșterea conștienței acțiunilor proprii, îmbunătățirea rezultatelor.


Pasul 2. Un obiectiv

În toate intervențiile noastre, abordarea de căpătâi este stabilirea unui rost și a unui obiectiv al intervenției. Această abordare naturală este împrumutată din natură.

Natura lucrează cu scop; nu există nimic de prisos în natură. Fiecare parte a naturii contribuie la întreg.

Existența unui obiectiv concentrează energia si motivația oamenilor și dă naștere la un dialog între prezent și viitor, între resurse/ blocaje și rezultate dorite, între posibil și imposibil.


Pasul 3. Conștientizarea interferențelor și blocajelor

De cele mai multe ori, la adulți, evoluția și transformarea se rezumă la eliminarea piedicilor din drumul potențialului către creștere. Nu atât de dezvoltarea unor abilități sau inteligențe noi, cât de dezvățarea unor practici și atitudini apărute anterior pe drum și asimilate inconștient până azi.

Aici este zona de tensiune cea mai mare – atât la nivel individual cât și organizațional – în procesul schimbării: dialogul acesta între “ce trebuie să las la o parte” ca să merg mai departe “spre ceea ce îmi doresc să obțin” se poate sfârși cu renunțări sau victorii; aici se dă bătălia decisivă a încredererii de sine și în ceilalți.


Pasul 4. Practici de DEZVOLTARE

Învățarea unor noi abilități și comportamente se face prin practică intensă. În maniera sportivilor profesioniști sau a micro-practicilor de antrenament din artele marțiale estice, aceste practici sunt antrenamentul pur pentru evoluție și schimbare.

Fiecare este gândită luând în considerare personalitate și contextul sistemic al clientului (individual sau organizațional) astfel încât să nu producă noi interferențe ci să deschidă noi bucle de feedback sau să întregească bucle de feedback deschise anterior.

Coaching Pentru Comunicare

George Bragadireanu

De 8 ani coach profesionist de nivel PCC/ ICF și Master Coach NLPt EUCF/ EANLPT, triplu certificat internațional în coaching de business, life, performance, integral și NLPt, cu peste 1.000 de ore de formare și peste 1.000 de ore de practică.

Get in touch

Contactează-mă folosind butoanele de Facebook Messenger și WhatsApp din dreapta paginii sau sună-mă la 0723 32 69 70. Mail-ul meu este bragadireanugeorge@gmail.com.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Anca Bragadireanu

Anca Bragadireanu

Assistant

online

George Bragadireanu

George Bragadireanu

Coach

online