Coaching Pentru Comunicare

INOVAȚIE INTEGRALĂ ȘI DIALOGURI CREATIVE

I

Inovația a fost, este și va fi dintotdeauna un proces al dialogului, al schimbului continuu de idei.

În The Leadership Spark: The New Integral Technique To Ignite Your Creative, Innovative, And Strategic Leadership propunem un nou model al inovației: inovația integrală. Este modelul ultimativ pentru că integrează toate modelele deja existente și copiază natura, creînd un dialog al polarităților creatoare dintr-o organizație.

Inovația are de-a face și cu dialogul nostru interior despre cât de creativi suntem. Ce organizație hrănește curiozitatea neîngrădită a angajaților? Culmea este că trebuie să o facă: de cele mai multe ori, toată educația anterioară angajării unui om a fost exact opusul.

OFERTA

❖ PrezentĂRI

Bazate pe cercetarea privind inovația integrală în mediul de afaceri.

❖ Atelier de idei de business disruptive (IDEAȚIE)

O combinație de instrumente care vizează generarea de noi idei de produs/ afaceri, bazate pe cadrul integral de inovare.

❖ Coaching pentru catalizatori ai inovației

Coaching dedicat individual și/ sau în echipă pentru actorii implicați în procese de inovare de business (CIO, echipe de proiect, departamente de inovare).

❖ IMPLEMENTAREA UNEI CULTURI A INOVAȚIEI

Intervenții structurale în cultura, organizarea și strategia companiei, care vizează o direcționare către o gândire inovatoare a angajaților. Iată aici o propunere de astfel de program.

CE ESTE INOVAȚIA INTEGRALĂ

„Integral” face referire la metateoria AQAL a lui Ken Wilber. Wilber este considerat cel mai important filosof al secolului XXI. Metateoria sa integrală cuprinde toate perspectivele filozofice, spirituale și științifice ale potențialului uman.

Inovația integrală este cercetarea mea despre aplicarea metateoriei integrale în inovația de afaceri. Imaginea de mai jos surprinde în rezumat ceea ce este inovația integrală:

O metaforă bună pentru inovația integrală ar fi aceea a însămânțării cu 6 tipuri de semințe („interesul” pentru rezolvarea unei „întrebări/ probleme focus” într-un ecosistem caracterizat de „constrângeri și libertate”, folosind „instrumente specifice” pentru a implica cât mai multe „perspective diferite” în generarea unei „risipe de idei”) a 4 terenuri fertile („Dialogul meu interior” – cadranul UL, „Dialogul meu exterior” – UR, „Dialogul nostru interior” – LL, „Dialogurile noastre exterioare” – LR

Mai multe despre acest subiect poți descoperi în Mini Cursul dedicat și citind articolele referitoare la inovația integrală. O propunere de cadru de implementare a inovației este aici.

If you are a leader looking to learn how to facilitate creativity and innovation in your organization, then, by all means, you should read this book. The book’s content will make your efforts well worthwhile!

– Amazon Review despre „The Leadership Spark: The New Integral Technique To Ignite Your Creative, Innovative, And Strategic Leadership” (George Bragadireanu)
The Leadership Spark leadership book integral innovation management creative leadership

Inovația integrală afirmă că inovația reală apare în anumite condiții germinative:

  • anumite atitudini mentale ale angajaților referitoare la inovare și creativitate (dialog creativ cu sine)
  • existența anumitor instrumente și modele de inovare individuală (dialog creativ exterior)
  • o polenizare culturală a ideilor (dialog interior cu ceilalți)
  • o anumită viziune și un cadru formal pentru procesele de inovare (dialog exterior cu ceilalți)

“Apparently, nature does not operate in opposites. It comes united, but we set boundaries. As nature is integral and complete, its creativity emerges naturally. 

But we humans have to take polarity as our reference point as we tend to see only one pole at a time. Seeing both poles each time will train our mind to think in a dual way, in a complete way, in a creative way.”

— George Bragadireanu, „The Leadership Spark: The New Integral Technique To Ignite Your Creative, Innovative, And Strategic Leadership”
Coaching Pentru Comunicare

George Bragadireanu

De 8 ani coach profesionist de nivel PCC/ ICF și Master Coach NLPt EUCF/ EANLPT, triplu certificat internațional în coaching de business, life, performance, integral și NLPt, cu peste 1.000 de ore de formare și peste 1.000 de ore de practică.

Get in touch

Contactează-mă folosind butoanele de Facebook Messenger și WhatsApp din dreapta paginii sau sună-mă la 0723 32 69 70. Mail-ul meu este bragadireanugeorge@gmail.com.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Anca Bragadireanu

Anca Bragadireanu

Assistant

online

George Bragadireanu

George Bragadireanu

Coach

online